A laktoferrin a vas külön pótlása nélkül is növeli a vasszintünket, miközben a vas káros hatásait segít meggátolni.
A laktoferrin az a fehérje, amelyik az előtejet (kolosztrumot) annyira értékessé teszi. A kolosztrum azonban tartalmaz sok nemkívánatos növekedési faktort (pl. IGF-1-et), tejfehérjét, tejcukrot, hormonokat is. A GAL Laktoferrin plus viszont ezektől mentes (illetve nyomokban tejfehérjét tartalmazhat). A kolosztrumban természetesen előforduló háromféle laktoferrint mind tartalmazza, de túlnyomórészt az apo-laktoferrint, amely a legértékesebb közülük.
Adagolás: A termék vízben oldhatatlan bambuszrostot is tartalmaz, így kb. fél perc kevergetés után minél hamarabb fogyassza el. Általános használat esetén napi ~2-4 g-ot / 1-2 teáskanálnyit/. Kúraszerű alkalmazás esetén pedig 1-2 hétig napi 3 x 4 g-ot.
12 g feletti dózis enyhe hasmenést okozhat! Gyermekeknek testsúlyarányosan adagolandó, 60 kg-nak számolva egy felnőtt ember súlyát.
Laktoferrin
A laktoferrin egy természetes fehérje, megtalálható az ember és az emlősök tejében, a vérplazmában, a fehérvérsejtekben is. Az előtejben, a kolosztrumban a legmagasabb a koncentrációja. A laktoferrinnek saját kötődési helyei, azaz receptorai találhatók az emésztőrendszerben. Segíti a belekben található jótékony hatású baktériumok képződését, a káros baktériumok kiirtását, ezzel jelentősen hozzájárul az immunrendszer, a szervezet védekező képességének megerősítéséhez is. Vasmegkötő tulajdonságával fontos szerepe van vérszegénység megelőzésében és kezelésében, továbbá hozzájárul a csontok megfelelő fejlődéséhez, az ásványi anyagok beépüléséhez, a csontritkulás megelőzéséhez. A laktoferrin kivételes hatású a baktériumok, vírusos és gombás fertőzések ellen. Hatását úgy fejti ki, hogy eltéríti a vírusrészecskék célsejtekbe való eljutását, illetve elvonja a káros baktériumok szaporodásához szükséges tápanyagokat. Fokozza a hasznos baktériumok, a probiotikumok hatását, védi a gyomrot, a beleket. Megfázásos, járványos időszakban, például influenza idején érdemes megelőzésre is fogyasztani. Gombaellenes hatásával candida ellen is hatékony.
Glicin
A glicin a kollagén típusú fehérjékben legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav. Más fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul elő. Manapság sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk mint őseink, hiszen a körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és hasonló ételek nem túl divatosak már. Jelentősen eltolódott tehát a fehérjebevitelünkből származó aminosavak aránya. A glicinpótlás előnyös hatásai is ezt a sejtést erősítik.